Radna posjeta Atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije Federalnoj upravi policije

Dana 09.11.2020. godine Zamjenik direktora Federalne uprave policije generalni inspektor Ensad Korman primio je u prvu radnu posjetu Atašea Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije, gospodina Karlheinz Gortano.

Zamjenik direktora Korman, izrazio je Atašeu Gortano dobrodošlicu i zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj saradnji između Republike Austrije i Bosne i Hercegovine, a posebnu zahvalnost je istakao Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Austrije, koje dugi niz godina u segmentu sigurnosti, kroz jačanje i profesionalizaciju policijskih struktura u Bosni i Heregovini, ostvaruje sa Federalnom upravom policije.

Na navedenom sastanku Zamjenik direktora Korman i Ataše Gortano razgovarali su o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji, sa posebnim akcentom na segment terorizma, cyber kriminala, organizovanog kriminala i trgovine ljudima, te je zaključeno da samo saradnja zasnovana na efikasnoj i brzoj razmjeni informacija između policijskih institucija kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, može rezultirali uspješnom borbom protiv svih vidova kriminala.

Učesnici sastanka su dogovorili načine unapređenja buduće saradnje između Ambasade Republike Austrije u Bosni i Hercegovini i Federalne uprave policije.