SAOPŠTENJA ZA JAVNOST

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 14.04.2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili slobode dva lica iz Sarajeva, te su na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres stambenih prostorija koji koriste osumnjičeni na području općine Novi Grad - Sarajevo.

U Sarajevu je u periodu od 12. – 13.4.2021. godine održan drugi sastanak Radne grupe za izradu „Strateškog programa: Sigurnost djece u digitalnom okruženju u FBiH“ i „Akcionog plana za borbu protiv nasilja nad djecom u digitalnom okruženju“ za period 2021-2023.

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 12.04.2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije "Cobra", pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, lišili slobode jedno lice iz Zenice...

Lica se sumnjiče da su u mjesecu novembru 2020. godine pribavili neovlašteno sačinjene snimke jedne osobe prilikom određenog događaja privatnog karaktera koji se desio u Mostaru, a potom od mjeseca decembra 2020. do januara 2021. godine, oštećeno lice ucijenjivali da će javno objaviti sporne snimke, ukoliko im ne isplati novčani iznos od 100.000,00 KM.

Delegacija Federalne uprave policije je danas, 28.03.2021. godine položiti vjence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova / Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pok. zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Policijski službenici Federalne uprave policije su u poslijepodnevnim satima 25.3.2021. godine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode jedno lice iz Mostara inicijala M.D. (2001.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Navedeno lice je lišeno slobode u iznajmljenom apartmanu „Student City“ u Mostaru...

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zaničko-dobojskog kantona, na području Općine Zavidovići, poduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva „RIO“, vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela „Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“...

Danas je u Federalnoj upravi policije održan radni sastanak sa predstavnicima projekta IPA 2019 „Borba protiv ozbiljnog kriminala na Zapadnom balkanu“ g-dinom Antonijem Lucianijem i Mile Panićem. Cilj sastanka je prezentacija o mogućim načinima pružanja podrške policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini u istragama organizovanog kriminala.

Povodom obilježavanja 22. godišnjice atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16.03.2021. godine, položila vijence na spomen-obilježje u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

+387 33 280 020

kabinet@fup.gov.ba

Adresa: