U nastavku operativne akcije „Blic“ lišen slobode četvrtoosumnjičeni zbog krivičnog djela „Prijevara“

U nastavku opeativne akcije „Blic“ policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dana 11.11.2020. godine lišili slobode četvrtoosumnjičenog iz Sarajeva inicijala M.B. (1979.) koji je bio nedostupan policijskim organima, a koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela Prijevara“ iz člana 294. st. 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Lišeni slobode je nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Podsjećamo dana 09.11.2020. godine, u sklopu operativne akcije „Blic“ lišena su slobode lišena slobode tri lica iz Sarajeva inicijala E.S. (1991.), S.D. (1976.) i  DŽ.K (1979.), zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela Prijevara“ iz člana 294. st. 2. Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. st. 2. u vezi sa krivičnim djelom „Podstrekavanja“ iz člana 32. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Licima E.S. i S.D. je određen jednomjesečni pritvor.