Ljetna maratonska memorijalna utrka “Osman Junuzović”

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 18.07.2021. godine uzeli učešće na ljetnoj maratonskoj memorijalnoj utrci „Osman Junuzović“ na relaciji Sarajevo – Istočno Sarajevo, sve u sklopu manifestacije „Two Cities Marathon“ u organizaciji Udruženja „Dečki u plavom“ i Atletskim savezom Bosne i Hercegovine.

Ovo je druga utrka “Two Cities Marathon” koja je započela navedenog dana u ranim jutarnim satima ispred Vijećnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, i ima za cilj da spoji dva grada Sarajevo i Istočno Sarajevo, a istu su činile maratonska utrka (42195 m), štafetni maraton (štafetna ekipa od 3 člana koji trče po 14065 m) i Memorijalna utrka “Osman Junuzović” dužine 5000 km, u čast bh. atletičaru Osmanu Junuzoviću. Maratonska utrka (42195 m) je ujedno predstavila prvenstvo naše države u maratonu.

Manifestacija “Two Cities Marathon” je okupila 750 učesnika iz Bosne i Hercegovine i drugih 13 država, a koja je podržana od strane pripadnika policijskih struktura Bosne i Hercegovine na svim nivoima, te pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine po uzoru na slične aktivnosti kakve imaju zemlje u okruženju. Na ovaj način pripadnici policijskih i oružanih snaga u Bosne i Hercegovine su promovisali zdrav način života i zdrave životne navike.

Policijski službenici Federalne uprave policije će se uvijek rado odazvati i uzeti učešće na ovakvim i sličnim sportskim manifestacijama.