Prolongiranje datuma dostave uzoraka jedinstvene policijske uniforme u Federaciji Bosne i Hercegovine

Tokom prethodnog perioda zainteresovane strane su obaviještene da je krajnji datum dostave primjera uzoraka jedinstvene policijske uniforme u Federaciji Bosne i Hercegovine, odnosno njihovih izrađenih modela, bio 01.09.2021. godine, te se ovim putem obavještavaju svi zainteresovani  o sljedećem:

Svjesni činjenice da smo imali kratkoću prvobitnog roka, a i trenutne epidemiološke situacije izazvane COVID-19, kako u državi, tako i u svijetu, te znamo da je vaš rad u pripremi za izradu svih traženih dijelova uniformi uveliko otežan, zbog svih ograničenja koja su nametnuta svim državama trenutno, u svim segmentima rada privrednih društava, pa tako i u tekstilnoj, kožarskoj, prerađivačkoj i gumarskoj industriji, koja bi trebala biti nosioc aktivnosti izrade nove jedinstvene uniforme.

Ovim putem se informišete, da uzimajući u obzir probleme sa kojima se susrećete prilikom uvoza sirovina i pratećih materijala za izrade navedene uniforme, Komisija za izradu Uredbe o jedinstvenoj policijskoj uniformi i Tehničkih karakteristika jedinstvene policijske uniforme u Federaciji Bosne i Hercegovine, je odlučila da se termin dostave uzoraka uniforme pomjeri na 15.10.2021. godine. Ostali traženi parametri, tehničke specifikacije/karakteristike, odnosno adresa dostavljanja uzoraka ostaje nepromijenjena.