Delegacija Američke komande snaga za specijalne operacije u Evropi posjetila Federalnu upravu policije

Dana, 27.09.2021. godine, delegacija Američke komande snaga za specijalne operacije u Evropi, predvođena general majorom Davidom Taborom posjetila je Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije. Domaćin sastanka bio je komandant ove jedinice gospodin Mustafa Selmanović.

Sastanku su također prisustvovali glavni inspektor Vahidin Munjić ispred kabineta direktora Federalne uprave policije, te federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara. Na početku sastanka u ime Zamjenika direktora Federalne uprave policije obratio se inspektor Munjić.

Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim aktivnostima iz prethodnog perioda, te o sigurnosnom značaju prisustva Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini.

Sastanak je obilježio skup obostranih zahvala za prethodni period, te se razgovaralo o potrebi za budućom saradnjom. Komandant Selmanović je izrazio želju da se održe zajednički treninzi u organizaciji američkih trupa u kojem bi učestvovali entitetski policijski organi, kao i državna Agencije za istrage i zaštitu.