Radna posjeta Federalne uprave policije Unsko-sanskom kantonu

U Bihaću je dana 30.09.2020. godine u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantona boravio Zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman kojom prilikom je održao radni sastanak sa Premijerom Vlade Unsko-sanskog kantona, Mustafom Ružnić, Ministarom unutrašnjih poslova USK, Nerminom Kljajić i Policijskim komesarom Mujom Koričić.

Cilj ove radne posjete je aktualna situaciji na navedenom području kada je u pitanju problematika migracija, te o pružanju podrške Vladi Kantona i Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u daljem radu.

Prilikom razgovora razmatrani su najefikasniji modaliteti za unapređenje budućeg djelovanja i koordinacije ovih institucija u borbi protiv svih oblika kriminala, a poseban je akcenat stavljen na borbu protiv trgovine i krijumčarenja ljudima.

Federalna uprava policije stoji na raspolaganju sa svim svojim materijalno-tehničkim i ljudskim resursima Vladi Unsko-sanskog kantona, odnosno Kantonalnom ministartsvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona kao i svim drugim nadležnim institucija, a sve u cilju očuvanju sigurnosti i sticanja povjerenja građanstva, istakao je Korman.

Istog dana Zamjenik direktora, Ensad Korman obišao je migrantski centar „Borići“ u Bihaću, te razgovarao sa predstavnicima organizacije Međunarodna organizacija za migracije (IOM) o aktuelnim pitanjima vezano za problematiku migrnata.