Održana svečana ceremonija povodom unaprijeđenja 40 policijskih službenika

U Sarajevu je danas, 20.01.2021. godine održana svečana ceremonija povodom unaprijeđenja policijskih službenika u viši čin na osnovu Internog oglasa za popunu upražnjenih radnih mjesta u Federalnoj upravi policije, broj: 09-19/1-30-2-588 od 30.10.2020. godine.
 
Zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman je u svom kratkom obraćanju čestitao unaprijeđenim, zaželio im mnogo uspjeha i napretka u budućoj policijskoj karijeri, ističući da je prilikom odabira za unaprijeđenje presudilo isključivo profesioalno zalaganje policijskih službenika, rezultati u radu, višegodišnji rad u prethodnom činu, međuljudski odnosi, te drugi kriteriji na osnovu kojih su isti zasluženo promaknuti na više pozicije. U našim redovima postoji još mnogo policijkih službenika koji zavređuju profesionalni napredak u karijeri, ali zbog nedostatka pozicija isti nisu mogli biti obuhvaćeni ovim internim oglasom.  U svakom slučaju moja namjera i budući plan je da se tim službenicima pruži mogućnost za napredovanje u što skorije vrijeme, istakao je Korman.
 
Nakon obraćanja zamjenik direktora Federalne uprave policije, Ensad Korman izvršio je dodjelu Rješenja o unapređenju u viši čin za 40 policijskih službenika, a čime će biti znatno ova Upravu policije kadrovski ojačana, te će biti stvoreni uslovi za nova unapređenja i prijem novih kadrova, a sve u cilju institucionalnog razvoja, odnosno adekvatnije i kvalitenije borbe protiv najozbiljnijih vidova kriminala.
 
Prilikom održavanja svečane ceremonije ispoštovane su mjere i preporuke nadležnih Kriznih štabova u Federaciji Bosne i Hercegovine u cilju sprečavanja širenja zaraze uzrokovane korona virusom.