Lišeno slobode jedno lice iz Hadžića koje se sumnjiči za izvršenje KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 22.01.2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog  tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Hadžići, lišili slobode lice inicijala A.D. (1995.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu  policijski službenici Uprave policije vrše pretres stambenog objekta koji koristili osumnjičeni na području općine Hadžići, a kojom prilikom je do sada pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Canabis Sativa L“ i „Amfetamin“, vaga za precizno vaganje, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.
 
Lice lišeno slobode će biti kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.