Lišeno jedno lice iz Sarajeva koje se sumnjiči na izvršenje KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 7.5.2021. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Sarajevo u cilju dokumentovanja lica i krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. st. 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti lišeno je slobode jedno lice iz Sarajeva inicijala M.D. (1994.) kod kojeg je prilikom ličnog pretresa pronađena i oduzeta 1 kg NN materije koja svojim preliminarnim karakteristikama asocira na opojni drogu „Amfetamin“.

U toku je kriminalistička obrada nad licem lišenim slobode u službenim prostorijama Federalne uprave polcije, te će nakon obrade protiv osumnjičenog biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom Kantonalnom tužiliaštvu Kantona Sarajevo.