OTA Landfill

“Od imenovanja na mjesto rukovodioca Federalne uprave policije insistirao sam da policijski službenici u fokus svog rada stave koruptivne predmete, a posebno predmete visoke korupcije.

Korupcija u Bosni i Hercegovini je rak koji razara cjelokupan sistem i s kojim se pravosudne institucije i policijske agencije moraju obračunati.

Federalna uprava policije i u narednom periodu ostat će fokusirana na dokumentovanju i istraživanju predmeta visoke korupcije, a napadi na Federalnu upravu policije – kojim smo izloženi u vrijeme od kada je intenziviran rad na koruptivnim predmetima – neće nas spriječiti u borbi protiv korupcije.

Građani Bosne i Hercegovine mogu očekivati još ovakvih i sličnih predmeta s obzirom na to da Federalna uprava policije provodi više istraga u odnosu na koruptivna krivična djela i javne zvaničnike.

Koristim ovu priliku da se zahvalim federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine koja su dali maksimalnu podršku Federalnoj upravi policije kada je riječ o reorganizaciji, jačanju između ostalog i Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije, ali i materijalno – tehničke opremljenosti”